ANYŻ GWIAŹDZISTY
Składniki: Anyż w gwiazdkach
Anyż jest rośliną pochodzącą głównie z terenów Morza Śródziemnego. W Polsce nie jest uprawiana ze względu na to, iż dziczeje. Owocem rośliny są gwiazdki anyżu, które dawniej były stosowane w naturalnym lecznictwie, a dziś są przyprawą urozmaicającą potrawy oraz napoje. Ma korzenne słodki smak i zapach, który często kojarzy się ludziom z okresem jesienno-zimowym. Wykorzystywany jest do ciast i deserów, do dań chińskich, do mięs, do herbat rozgrzewających oraz jako aromat do syropów i napojów alkoholowych.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1411 kJ / 337 kcal
Tłuszcz 15,9 g
w tym kwasy nasycone 0,59 g
Węglowodany 50 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 14,6 g
Białko 17,6 g
Sól 0 g
Kraj pochodzenia: Wietnam
Masa netto: 30 g, 500 g
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.