CYNAMON LASKA
Składniki: cynamon laska
Cynamon znany jest juz od starożytności. Jest uważany za jedną z przypraw, których nie może zabraknąć w kuchni. Otrzymywany jest z wysuszonej kory cynamonowca. Występuje w dwóch postaciach, starty na proszek lub w niewielkich, zwiniętych w rulonik kawałkach w kolorze rdzawym. Przyprawiamy nim potrawy słodkie z ryżu, dania słodkie i pikantne, sosy, desery czekoladowe, kompoty, kisiele, ciasta, kasze, dodajemy do pieczonych jabłek, wina grzanego i ponczu. Niewielką ilością aromatyzujemy gulasz, baraninę, gotowane ryby oraz szynki. Często dodawany jest do dań kuchni orientalnej, a także do grzanego piwa i wina.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1343kJ / 321 kcal
Tłuszcz 3,2 g
w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 56 g
w tym cukry 0 g
Białko 3,9 g
Sól 0 g
Kraj pochodzenia: Indonezja
Masa netto: według wybranej gramatury
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.