JARZĘBINA OWOC SUSZONY
Składniki: Suszony owoc jarzębiny pospolitej.
Pomarańczowo-czerwone drobne owoce jarzębu pospolitego mają dwukrotnie więcej karotenu niż marchew. Przed wykorzystaniem suszone owoce należy namoczyć w niewielkiej ilości wody przez minimum pół godziny, a następnie odsączyć.
Doskonała do wyrobu dżemu, marmolady, musu czy nalewki. Sprawdza się też jako dodatek do herbat.
Do przyrządzenia wywaru należy 1 łyżeczkę owoców zalać w szklance wrzącą wodą (200 ml). Zaparzać ok. 10 min. Pić świeżo przygotowany napar 1 raz dziennie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 465 kJ / 111 kcal
- tłuszcz 2 g
w tym kwasy nasycone 0 g
- węglowodany 24 g
w tym cukry 14.2 g
- białko 2.3 g
- sól 0 g
Kraj pochodzenia: Polska
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
email: info@naturalexpert.pl
Masa netto: według wybranej gramatury
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.