Migdały naturalne hiszpańskie
Składniki: MIGDAŁY HISZPAŃSKIE DUŻE.
Migdały hiszpańskie są znane na całym świecie, a wynika to głównie z ich wyjątkowych walorów smakowych, a także wartości odżywczych, które niewątpliwie mają zbawienny wpływ na zdrowie. Za sprawą intensywności ich smaku, a także faktu, że jest on zdecydowanie słodszy od smaku innych migdałów, świetnie nadają się jako dodatek do różnorodnych potraw i deserów. Można z nich wykonać olejek migdałowy, który nadaje wspaniałego aromatu ciastom, a także stanowi dodatek do różnego rodzaju balsamów do ciała, kremów i wielu innych kosmetyków.
Ponadto z migdałów można wykonać mąkę migdałową,
-która znajduje zastosowanie zarówno podczas przygotowywania deserów, zagęszczania sosów, a także w produkcji marcepanu i masła migdałowego. Migdały świetnie sprawdzają się także jako element dekoracyjny deserów oraz jako nieodłączny składnik ciast. Niektóre przepisy na potrawy wytrawne także przewidują zastosowanie migdałów.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Masa netto: według wybranej wagi
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.