PŁATKI ORKISZOWE
Składniki: płatki orkiszowe
Płatki Orkiszowe 100% bez zbędnych dodatków.
Płatki orkiszowe można jeść po zagotowaniu lub na surowo.
Do czego użyć płatki orkiszowe?
Doskonale komponują się z jogurtem, mlekiem i owocami oraz sprawdzają, jako składnik musli. Płatki te też wykorzystuje się także w kosmetyce miedzy innymi, jako składnik maseczek do twarzy.
Lista produktów i potraw, które wykorzystują orkisz wzrasta, poza produktami sypkimi: mąkami, płatkami, makaronami, kaszami i pieczywem, dostępne są już: piwo orkiszowe, kawy, ciastka i syropy.
Orkisz z czasem zyskuje swoich wielbicieli, wzrasta też jego liczba uprawna.
Pszenica orkisz – nazywana również orkiszem, jęczmieniem dwurzędowym lub szpelcem to gatunek zboża, który osiąga od 0,5 do 1,5 metra wysokości. Najwięcej wartości odżywczych znajduje się w wewnętrznym ziarnie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1486 kJ / 352 kcal
tłuszcz 3 g
w tym kwasy tłuszczowe 0,42 g
węglowodany 63 g
w tym cukry 5,97 g
błonnik 9,38 g
białko 12 g
sól <0,01 g
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: według wybranej wagi
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu