TAPIOKA KULECZKI
Składniki: Skrobia z tapioki 98%, woda.
Roślina na wskroś egzotyczna - skrobia z manioku
Mało popularną dotychczas rośliną był maniok. Jest to roślina wywodząca się z Ameryki Południowej i Afryki, gdzie te bulwy od wieków były zjadane przez rdzennych mieszkańców. Z manioku sporządza się tapiokę, wyglądem przypominającą perełki lub granulki. Jest to produkt skrobiowy, nie posiadający zapachu ani smaku, a służy głównie do zagęszczania potraw i sporządzania „Bubble tea” – bardzo popularnego napoju w Ameryce i Azji.
Sposób użycia tapioki kuleczki
Tapioka w postaci perełek wykorzystywana jest do sporządzania kisieli, legumin, budyni i innych deserów, a jako sypka mąka nadaje się do zagęszczania potraw, takich jak sosy, zupy czy wytrawne musy.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1499 kJ / 358 kcal
- tłuszcz 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe 0 g
- węglowodany 89 g
- w tym cukry 3 g
- błonnik 0 g
- białko 0 g
- sól 0g
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Masa netto: według wybranej wagi
Producent: Natural Expert
P.P.H. Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu