ŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA
Składniki: śliwka węgierka liofilizowana połówki.
Liofilizacja to metoda polegająca na zamianie wody w produkcie ze stanu stałego w stan pary - z pominięciem stanu ciekłego. Proces rozpoczyna się od zamrożenia produktu do temperatury około -40 stopni C, pod ciśnieniem atmosferycznym, a następnie dochodzi do sublimacji lodu i suszeniu. Otrzymane w ten sposób śliwki zachowują swój pierwotny kształt, kolor, zapach oraz ok 95% witamin i składników odżywczych.
Wystarczy dodać troszeczkę wody i liofilizowane owoce staną się takie, jak przed procesem osuszania. Doskonale pasują jako dodatek do owsianek, jogurtów, drinków, ciast i deserów.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
email: info@naturalexpert.pl
Masa netto: według wybranej gramatury
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1532 kJ / 362 kcal
- tłuszcz 2,1 g
w tym kwasy nasycone 0,40 g
- węglowodany 76,30 g
w tym cukry 52,80 g
- białko 3,70 g
- sól 0,06 g
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejsu