RYŻ PARABOLICZNY
Składniki: Ryż paraboliczny
Ryż parboiled to taki, który został poddany obróbce termicznej z użyciem pary wodnej pod ciśnieniem, nie skleja się i nie pęcznieje
Ryż paraboliczny Natural Expert
Ryż parboiled to taki, który został poddany obróbce termicznej z użyciem pary wodnej pod ciśnieniem. W efekcie tego procesu finalnie produkt nabywa inne właściwości fizyczne i inną wartość odżywczą. Po pierwsze, ryż parboiled nie skleja się jak jak konwencjonalne wersje białego ryżu i nie pęcznieje (czyli nie zmienia istotnie swojej objętości).
Na pierwszy rzut oka, ryż paraboliczny posiada podobne wartości odżywcze, co zwykły biały ryż długoziarnisty.
Naturalnie bezglutenowy i zdrowy.
100% naturalny
Sposób przyrządzenia:
- opłukać ziarna pod bieżącą wodą;
- dobrać odpowiednie proporcje - 1 szklanka ryżu na 1,5-2 szklanki wody;
- gotować około 12-18 minut do momentu całkowitego wchłonięcia wody.
Zastosowanie:
- dodatek do zup;
- dodatek do sałatek;
- dodatek do dań rybnych;
- dodatek do dań mięsnych.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1460 kJ/349 kcal
Tłuszcz 0.7 g
w tym kwasy nasycone 0.2 g
Węglowodany 79 g
w tym cukry 0.2 g
Białko 6.7 g
Sól 0.02 g
Kraj pochodzenia: Birma
Masa netto: według wybranej wagi
Producent: NATURAL EXPERT
P.P.H. Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu