Pośród innych odmian charakteryzują się wyjątkowym i niepowtarzalnym słodkim smakiem. Są bardzo słodkie z powodu dużej koncentracji cukrów głównie fruktozy i dekstrozy 55–70%
Składniki: Rodzynka sultanka bez konserwantów
Rodzynki to nic innego jak jagody różnych odmian winorośli, które poddawane są procesowi suszenia. Może zachodzić on pod wpływem promieni słonecznych bądź w przeznaczonych do tego celu suszarniach.
Rodzynki sułtanki - Pochodzącej ze szczepów, które poza Turcją, uprawiane są między innymi w Iranie i USA
Pośród innych odmian sułtanki charakteryzują się wyjątkowym i niepowtarzalnym słodkim smakiem.
Są bardzo słodkie z powodu dużej koncentracji cukrów głównie fruktozy i dekstrozy 55–70%. Jeżeli są przechowywane przez długi czas, cukier krystalizuje się wewnątrz owocu. Staje się on przez to ziarnisty, ale nie zmienia to ich użyteczności. Aby go rozpuścić, można je na krótki czas zanurzyć w płynie (alkoholu, soku owocowym, mleku lub gorącej wodzie).
Doskonałe dla osób aktywnych fizycznie i sportowców, ze względu na swoje właściwości regenerujące. Powinny je jeść także osoby, którym często brakuje energii- są bardzo energetyczną przekąską.
Są idealną przekąską między posiłkami. Nadają się doskonale do serników, ciast jak również deserów.
Pochodzenie surowca: Iran
Producent: NATURAL EXPERT