Składniki: skrobie (kukurydziana, ziemniaczana, ryżowa), margaryna (oleje i tłuszcze roślinne /olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy/, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat), syrop ryżowy, mąka ryżowa, cukier, błonnik ziemniaczany, substancja zagęszczająca: guma guar; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; olej rzepakowy, żółtko jaja pasteryzowane, substancje spulchniające: węglany amonu, węglany sodu; aromat. Nadzienie toffi 33%: cukier, tłuszcz palmowy, mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty, emulgator: lecytyny; barwnik: karoteny.
*Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.
Markizy od firmy Bezgluten to fantastyczna aternatywa dla osób lubiących słodkości z nietolerancją glutenu. Kusząca forma kruchych ciastek przełożonych delikatnym kremem o smaku toffi przyciąga wielu zwolenników słodkich przekąsek.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 2094 kJ / 500 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,6 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 31 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 2,9 g
Sól: 0,50 g
Masa netto: 200 g