MĄKA ORKISZOWA BIAŁA
Skład: Zmielone ziarno orkiszu typ 680. Bez konserwantów.
Orkisz jest starożytną odmianą pszenicy zapomnianą na wiele dziesięcioleci,
która nie została poddana modyfikacjom, dlatego uchodzi za dużo zdrowsze ziarno niż pszenica zwyczajna.
Mąka orkiszowa idealnie nadaje się do wypieku chleba, tart i muffinów.
Mąka orkiszowa jest dostępna zarówno razowa (np. typ 1850, 2000), jak i jasna, wykonana z ziaren pozbawionych otrąb typ 700.
W naszym sklepie można kupić makarony z mąki orkiszowej oraz chrupki, pieczywo chrupkie, wafle orkiszowe i różnego rodzaju ciasteczka.
Z orkiszu wytwarza się nawet kawę, która jest dostępna w postaci ziarnistej, mielonej i rozpuszczalnej.
Metody różnorodnego wykorzystania orkiszu w diecie i liczne przepisy kulinarne przedstawiają publikacje dotyczące
diety św. Hildegardy – średniowiecznej zakonnicy, która propagowała sposób odżywiania oparty na orkiszu
jako gwarantujący długie i zdrowe życie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1517kJ / 358 kcal
Tłuszcz 1.7 g
w tym kwasy nasycone 0.4 g
Węglowodany 65.5 g
w tym cukry 3.2 g
Białko 13.9 g
Sól 0.015 g
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: według wybranej wagi
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu