MĄKA JAGLANA
Składniki: mielone ziarno kaszy jaglanej
Mąka jaglana to zmielone, uprzednio przygotowane, ziarno kaszy jaglanej - doskonale nadaje się do produkcji makaronów, wypieków pieczywa i ciast, pierogów, naleśników, a także jako dodatek do pasztetów
Mąka jaglana to nic innego jak zmielone, uprzednio przygotowane, ziarno kaszy jaglanej. Po prawidłowym przygotowaniu mąka powinna mieć delikatny, słodki smak i zachęcający zapach, niekiedy jednak może mieć delikatnie wyczuwalną gorycz. Przed przygotowaniem mąki, ziarna kaszy należy dokładnie wypłukać zimną wodą, a następnie ciepłą wodą. Po opłukaniu należy rozproszoną w blaszce kaszę dokładnie osuszyć poprzez pozostawienie jej na około 40 minut przy odpowiedniej temperaturze w piekarniku. Gdy wszystkie kroki zostaną wykonane należy dokładnie, kilkukrotnie zmielić ziarna.
Do czego użyć mąki jaglanej?
Mąka jaglana doskonale nadaje się do produkcji makaronów, wypieków pieczywa i ciast, pierogów, naleśników, a także jako dodatek do pasztetów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1536 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 3,90 g
w tym kwasy nasycone 0,90 g
Węglowodany 69,00 g
w tym cukry 1,50 g
Białko 11 g
Sól 0,00 g
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: według wybranej wagi
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu