KOLENDRA MIELONA
Składniki: mielonych ziaren kolendry.
Kolendra to roślina jednoroczna rosnąca u wybrzeży Morza Śródziemnego. Rozpowszechniona do Europy została przez Greków i Rzymian. Roślina osiąga wysokość od 30cm do 50cm obrastając jasnozielonymi liśćmi, a podczas kwitnięcia białymi kwiatkami. Nasiona kolendry charakteryzują się słodkim smakiem i przyjemnym zapachem.
Mielone ziarna kolendry stosowane są zarówno w kuchni jako dodatek do dań gorących jak również do dań słodkich. Daje się ją przy produkcji serów żółtych oraz białych jako naturalny wzmacniacz smaku. Dobrze sprawdza się też w ciastach oraz innych deserach słodkich. Często można też spotkać kolendrę jako dodatek w pikantnych przyprawach.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1163kJ / 278kcal
- białko 21,9g
- węglowodany 52,3g
- tłuszcz 4,6g
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: według wybranej wagi
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu