KOLENDRA LIŚĆ
Składniki: Suszone liście kolendry.
Kolendra to roślina jednoroczna rosnąca u wybrzeży Morza Śródziemnego. Rozpowszechniona do Europy została przez Greków i Rzymian. Roślina osiąga wysokość od 30cm do 50cm obrastając jasnozielonymi liśćmi, a podczas kwitnięcia białymi kwiatkami. Nasiona kolendry charakteryzują się słodkim smakiem i przyjemnym zapachem.
Liście kolendry są częstym gościem w kuchni. Głównie robi się z nich znane wszystkim pesto. Również można dodawać je do ostrych potraw - liście zmniejszają ostrość jednocześnie nadając łagodniejszy i niepowtarzalny smak. Pasuje zarówno do kuchni meksykańskiej jak i chińskiej. W polskiej kuchni dodaje się liście do dań drobiowych, sosów, dań warzywnych i strączkowych. Jednak należy pamiętać, iż liście dodaje się do potraw dopiero po ugotowaniu. Można je również zaparzać wrzątkiem i pić 2-3 razy dziennie.
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: według wybranej wagi
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu