KASZA ORKISZOWA RAZOWA MANNA
Składniki: Razowa kasza z orkiszu powstaje z pełnego przemiału ziaren orkiszu.
Kasza orkiszowa razowa, czyli kaszka z pełnego ziarna orkiszu – gatunku zboża, który jest zdrowszą odmianą tradycyjnej pszenicy. Pozytywnym zaskoczeniem jest słodko-orzechowy smak którego nie znajdziemy w białej kaszce. Najpopularniejszy sposób użycia kaszy manny to zagotowanie jej z mlekiem i podanie z owocami, jednak mało kto wie jej zastosowanie jest o wiele szersze, mianowicie można jej używać jako panierki zamiast mąki, dodawać jako zagęstnik do zup i sosów, a nawet jako składnik ciasteczek, knedli, i zapiekanek.
Zastosowania kaszy
Kaszę stosuje się zarówno, jako samodzielną potrawę, jak i na przykład w zupie mlecznej, budyniu czy leguminie. Znakomicie sprawdza się, jako środek zagęszczający do sosów, ciast i zup. Jest doskonałym dodatkiem do dań mięsnych, warzywnych, jak również wybornie smakuje z suszonymi owocami i imbirem.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1350 kJ/ 321 kcal
- tłuszcz 1,5 g
- węglowodany 75,2 g
- białko 10 g
Kraj pochodzenia: Węgry
Masa netto: według wybranej wagi
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu