KASZA JAGLANA PREPAROWANA
Składniki: ekspandowane ziarno prosa żółtego.
Kasza jaglana jest ziarnem najbardziej znanym na całym świecie. Ma ciekawy, nietypowy smak, ale idealnie komponuje się zarówno z potrawami wykwintnymi jak i słodkimi. Ekspandowaniem określa się obróbkę ciśnieniową i termiczną danego produktu, w efekcie czego ziarna się "nadmuchują". Wykorzystywane do musli, ciastek, mleka, jogurtu.
Ekspandowaniem określa się obróbkę ciśnieniową i termiczną danego produktu, w efekcie czego ziarna się "nadmuchują". Tego typu przetwarzanie ziaren ma na celu zachowanie wszystkich wartości, cennych minerałów i witamin, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Zastosowanie:
- do bezpośredniego spożywania;
- do musli;
- do ciastek;
- do mleka;
- do jogurtu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1474 kJ / 348 kcal
- tłuszcz 2,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g
- węglowodany 68,4 g
- w tym cukry 0,1g
- białko 10,5 g
- błonnik 3,2 g
- sól 0,013 g
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: według wybranej wagi
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu