Kategorie

Extra uniwersalny koncentrat mąki 1000g bezglutenowe BEZGLUTEN

cena: 13,99 PLN
Dostępność:
dostępny
Koszt wysyłki:

Darmowa wysyłka !!!

Na zakupy powyżej 150 zł

Czas wysyłki: na drugi dzień roboczy
Kod kreskowy: 5907459846591
Producent: BEZGLUTEN
Opis produktu

BEZGLUTEN extra uniwersalny koncentrat mąki 1000g 


Składniki:


 Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.


Wartość odżywcza w 100 g produktu:


Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1548 kJ / 365 kcal


- tłuszcz:  2,2 g


w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  1,9 g


- węglowodany:  86 g


w tym cukry: 5,9 g


- białko: 0,6 g


- sól: 0,13 g


 


 Masa netto: 1000 g


 


Sposób przygotowania:


Składniki: 500 g Ekstra uniwersalny koncentrat mąki, 0,5 łyżeczki soli (5 g), 0,5 łyżeczki cukru (8 g), 7 g drożdży w proszku, 450 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20 g)


Przygotowanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca sie piec w piekarniku bez termoobiegu.


SMACZNEGO!

Komentarze
Ten produkt nie posiada jeszcze komentarzy

Klienci którzy kupili ten produkt, kupili również


Kontakt ze sklepem