Czubryca zielona to jedna z najpopularniejszych mieszanek przyprawowych z wykorzystaniem cząbru górskiego – rośliny bardzo blisko spokrewnionej ze znanym nam w Polsce cząbrem ogrodowym. Zioła wykorzystywane do wytworzenia czubrycy pochodzą z terenów południowej Europy i charakteryzują się intensywnym aromatem.
W skład czubrycy zielonej wchodzą następujące zioła i przyprawy:
- rozmaryn,
- papryka słodka,
- papryka chili,
- cukier
- cząber,
- papryka ostra,
- czosnek granulowany,
- szczypiorek,
- sól,
- kukurydza
- cebulka,
- tymianek
- pasternak
- kurkuma
Ten skład mieszanki jest delikatniejszy w smaku w porównaniu do czubrycy czerwonej, jak również ma znacznie mocniejszy aromat. Przyprawa ta świetnie nadaje się między innymi do zup, ale również do mięsnych marynat. Doskonale pasuje do fasoli i mięsa, bardzo często używana jest do lżejszych mięs takich jak kurczak lub indyk. Może też być stosowana w farszach. Niezastąpiona jest do jajecznicy, kanapek, zup, ryb, jarzyn, sałatek, serów i kiełbas oraz do konserwowania i przyprawiania ogórków i kapusty.
Zioła umieszczone zostały w bezpiecznym i wygodnym opakowaniu z zamknięciem strunowym, dzięki czemu możemy je wielokrotnie otwierać i zamykać bez obaw przed utratą aromatu.
Wszystkie przedstawione przez nas przyprawy i zioła nie zawierają glutaminianu sodu, są wolne od wszystkich konserwantów, wypełniaczy sztucznych barwników i składników.
PRODUCENT: NATURAL EXPERT
POCHODZENIE SUROWCA: POLSKA
WAGA: 100g
|
|
|
|