CZARNUSZKA
Składniki: czarnuszka ziarno
Czarnuszka nazywana jest czarnym kminem dobrze komponuje się z innymi ziołami, takimi jak tymianek, kolendra oraz ziele angielskie.Po rozgryzieniu nasiona czarnuszki mają przypominający gorzką kawę smak, który następnie przechodzi w ostry, korzenny - przypominający pieprz. Ziarenka odznaczają się charakterystycznym muszkatołowo-korzennym zapachem. Nasiona czarnuszki dodają wyrazistości potrawom z jagnięciny i drobiu, a więc delikatnego mięsa. Bardzo dobrze komponują się z sałatkami, marynatami, a także pieczywem i twarogiem. Nadają niepowtarzalny aromat winom domowej roboty. Najlepiej przed dodaniem do potraw nasiona czarnuszki uprażyć, aby jeszcze bardziej uwydatnić jej walory smakowe. Możemy wykorzystać całe lub mielone nasiona, które bardzo łatwo dają się rozkruszyć.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1060 kJ / 259 kcal
- tłuszcze 6,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe 0,6 g
- węglowodany 0,3 g
- w tym cukry 0,3 g
- błonnik 66,4 g
- białko 16 g
- sól 0,02 g
Kraj pochodzenia: Indie
Masa netto: według wybranej gramatury
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.