BIO POPCORN Z NIEBIESKIEJ KUKURYDZY Z MASŁEM SHEA I SOLĄ BEZGLUTENOWY
Składniki: ziarno niebieskiej kukurydzy*, masło shea*, sól
*certyfikowany składnik ekologiczny
Włóż rozchyloną torebkę do kuchenki mikrofalowej umieszczając ją spodem do góry. Ustaw kuchenkę mikrofalową na maksimum, na 2-4 minuty, w zależności od mocy kuchenki. Przybliżone czasy: 800 W przez 2-3 minuty, 600 W przez 3-4 minuty. Posłuchaj odgłosu pękających ziaren - gdy będzie łyszalny w odstępach 1-2 sekund, kukurydza jest gotowa.
Uwagi: W zależności od posiadanej kuchenki mikrofalowej, jeśli duża ilość ziaren nie popękała, następną torebkę podgrzewaj kilka sekund dłużej. Produkt jest gorący, otwieraj torebkę ostrożnie ciągnąc po przzekątnej za rogi.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 2011 kJ/482 kcal
- Tłuszcz: 25,4 g;
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,48 g;
- Węglowodany: 48,7 g;
- w tym cukry: 0,47 g;
- Błonnik: 12,5 g
- Białko: 8,4 g;
- Sól: 0,785 g
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Producent: Popcrop
Masa: 100g
Kraj pochodzenia: Polska