BANAN LIOFILIZOWANY PLASTERKI
Składniki: banan liofilizowany pokrojony w plasterki.
Owoce liofilizowane pozbawione są wody poprzez ich zamrożenie w temperaturze –50 stopni Celsjusza, po czym poddane są sublimacji kryształków lodu powstałego z wody w owocach, czyli przejściu lodu w parę z pominięciem stanu ciekłego, a następnie owoce są dosuszane w temperaturze 40 - 50°C, dzięki temu otrzymywane są owoce o wilgotności 1-2%. To sprawia, że są bardzo trwałe.
Banany liofilizowane to cienkie plasterki bardzo smaczne- smak nie uległ żadnej zmianie, wydaje się wręcz bardziej wyrazisty, a przy tym zachował wszystkie wartości odżywcze.
Banany „suszone mrozem” są chrupiące wyraziste w smaku, dlatego możemy cieszyć się ich smakiem zawsze wtedy gdy przyjdzie nam chęć, najlepiej smakują wyjadane prosto z opakowania. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do owsianki, jaglanki, do kaszki dla maluchów, jogurtu, koktajli oraz do wyrobów cukierniczych. Doskonała przekąska do pracy lub na wycieczkę
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1465 kJ / 348 kcal
- tłuszcz 6,2 g
w tym kwasy tłuszczowe 0,44 g
- węglowodany 86 g
w tym cukry 40 g
- błonnik 6,2 g
- białko 3,6 g
-sól 1 g
Kraj pochodzenia: Gwatemala
Masa netto: według wybranej gramatury
Producent: Natural Expert
P.P.H. Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl.
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.