BABKA JAJOWATA ŁUPINA
Składniki: łupina babki jajowatej
Babka jajowata to od dawna znane naturalne lekarstwo na zaparcia, gdyż jest źródłem bogactwa rozpuszczalnego błonnika, który wpływa korzystnie na układ trawienny i przyspieszenie metabolizmu. Głównie uprawiana jest w USA, Brazylii i Indiach. Należy jednak pamiętać, że przy stosowaniu łupiny babki jajowatej trzeba pić duże ilości wody, gdyż wytwarza śluz, dzięki któremu daje nam uczucie sytości. Babkę jajowatą należy spożywać 2 razy dziennie. 1/2 łyżeczki zalać szklanką wody i odczekać 20 minut. Należy jednak nie przekraczać dziennej dawki.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 733 kJ / 183 kcal
Tłuszcz 0.35 g
w tym kwasy nasycone <0.1 g
Węglowodany 0.9 g
w tym cukry <0,6 g
Białko 1.1 g
Sól 0.05 g
Kraj pochodzenia: Indie
Masa netto: 200 g, 400 g, 1 kg
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu