Składniki: Ziarna anyżu.
Anyż w ziarnach to produkt, który nie jest jeszcze do końca znany, ale coraz częściej poszukiwany. Ma słodki, intensywny smak, dlatego trzeba pamiętać o ostrożnym używaniu. Intensywnie wpływa na zdrowie człowieka, gdyż dzięki właściwościom pozwala szybciej i skuteczniej pozbyć się uciążliwego bólu gardła oraz ogólnych oznak przeziębienia. Ważnym walorem przyprawy jest to, że nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Anyż w ziarnach można dodawać do winegretów do sałatek z kurczakiem, sałatek owocowych, kompotów, alkoholi, gorących napoi czy twarożków na słodko.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1617 kJ / 386 kcal
Tłuszcz 15,9 g
w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 35,4 g
w tym cukry 0 g
Białko 17,6 g
Sól 0 g
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Masa netto: 500 g, 60 g
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu