PAPAJA KANDYZOWANA KOLOROWA KOSTKA
Składniki: Papaja, cukier, kwasek cytrynowy, subst. konserwująca - dwutlenek siarki (0,01%), barwniki: E102, E110, E124, E133+E102 .
Kandyzacja owoców to inaczej konserwowanie ich, dzięki czemu zachowują one dużą część swoich właściwości.
Polega to na wielokrotnie powtarzającym się smażeniu owoców w słodkim syropie, głównie jest to sacharoza. Podczas smażenia dobierane jest odpowiednie stężenie i temperatura, które z każdym powtórzeniem jest zwiększane.
Kandyzowaną papaję wykorzystuje się przede wszystkim w cukiernictwie.
Służy jako dodatek do ciast, głównie keksów, deserów lub jako element ozdobny. Można też dodawać do musli, owsianek, płatków śniadaniowych, aby nadać słodykości.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1448 kJ / 350 kcal
- tłuszcz 0 g
- węglowodany 88 g (w tym cukry 83g)
- białko 0 g
- sól 1 g
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu
POCHODZENIE : Tajlandia
MASA NETTO : według wybranej wagi
PRODUCENT : PPH Kamil Chojnowski
Generała Władysława Andersa 40 lok. 81
15-113 Białystok