BEZGLUTEN extra uniwersalny koncentrat mąki 1000g
Składniki:
Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna w 100g produktu
|
365 kcal / 1 548 kJ
|
Tłuszcz, w tym:
|
2,2 g
|
- kwasy nasycone
|
1,9 g
|
Węglowodany, w tym:
|
86 g
|
- cukry
|
5,9 g
|
Białko
|
0,6 g
|
Sól
|
0,13 g
|
Sposób przygotowania:
Składniki: 500 g Ekstra uniwersalny koncentrat mąki, 0,5 łyżeczki soli (5 g), 0,5 łyżeczki cukru (8 g), 7 g drożdży w proszku, 450 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20 g)
Przygotowanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca sie piec w piekarniku bez termoobiegu.
SMACZNEGO!
Waga netto: 1kg
Producent: Bezgluten Sp. z o.o. ul. Posądza 128 32-104 Koniusza
Kraj produkcji: Polska