Koszt wysyłki:
Darmowa wysyłka !!!
Na zakupy powyżej 150 zł
Czas wysyłki:
na drugi dzień roboczy
Producent:
DARY NATURY - inne BIO
Opis produktu
BIO MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA
Składniki: obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100%)
*certyfikowany składnik ekologiczny
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany.
Później został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans. Topinamburu po wykopaniu nie da się długo przechowywać w postaci świeżej. W postaci suszonej i zmielonej można przez cały rok tworzyć z niego zdrowe i pyszne dania.
Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.:
- placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków),
- kotlety z mąki z topinamburu,
- dodatek do sosów,
- dodatek do zup,
- oraz w innych formach według upodobań.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Producent: Dary Natury
Masa: 500g
Kraj pochodzenia: Polska
Parametry
Podstawowe |
BEZ GLUTENU (deklaracja): | Tak |
BEZ GLUTENU (w składnikach): | Tak |
CERTYFIKAT BIO: | jest |
KRAJ PRODUCENTA: | Polska |
WEGAŃSKI: | Tak |
WEGETARIAŃSKI: | Tak |
Komentarze