Kategorie
Produkt został zapamiętany

ANANAS KANDYZOWANY JASNY KOSTKA

cena: 9,49 PLN
Dostępność:
dostępny
Waga:

Koszt wysyłki:

Darmowa wysyłka !!!

Na zakupy powyżej 150 zł

Czas wysyłki: na drugi dzień roboczy
Producent: PPH Kamil Chojnowski
Opis produktu

Kandyzowany ananas służy głównie jako dodatek do ciast oraz naturalna dekoracja tortów i deserów. Idealnie komponuje się z polewą czekoladową lub jako zwykła przekąska.

Składniki: Ananas krojony w kostkę, cukier, konserwant: SO2

Ananas jest rośliną z rodzaju bylin rosnąca dziko w Brazylii. Łodyga ananasa osiąga wysokość do 1,5m opleciona długimi i kłującymi liśćmi. Roślina w okresie kwitnięcia obrasta czerwonofioletowymi kwiatkami, które osiągają nawet do 200 sztuk. Podczas owocowania dochodzi do łączenia się twardych nasion, z których wyrastają piękne owoce osiągające do 14cm średnicy. Liście otaczają owoc tworząc grubą skorupę ochronną. Owoce ananasa dojrzewają w okresie letnim. Największe plantacje można odnaleźć w Brazylii, Filipinach, Tajlandii i Chinach.

    Ananas jako owoc zachwyca nie tylko smakiem, ale również swoimi właściwościami. Zawiera dużą ilość wapnia oraz potasu. Jak wiadomo wapń oddziałuje na prawidłowy rozwój mocnych kości i zębów. Wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz usprawnia pracę mięśni, a nawet wpływa na prawidłową pracę układu nerwowego. Potas natomiast odpowiada za regulację gospodarki wodnej, czyli za prawidłową pracę nerek. Poprawia też koncentrację, gdyż bierze udział w dotlenianiu mózgu.

    Owoce ananasa w swoim składzie zawierają dużą ilość witamin, między innymi witamicy C i A. Witamina C odpowiada nie tylko za poprawę odporności organizmu człowieka, ale także za prawidłowy stan tkanki łącznej oraz zabija bakterie, które przyczyniają się do powstawania próchnicy zębów. Witamina A jest znana z prawidłowego utrzymywania stanu włosów, skóry i paznokci. Odpowiada też za prawidłowy wzrost komórek organizmu oraz wytwarzanie kolagenu.

    Ananas posiada wiele istotnych właściwości. Dietetycy zalecają jedzenie ananasów osobom zmagającym się z nadwagą, ze względu na wysoką zawartość błonnika, który wspomaga trawienie. Może również wspomóc niewelowanie bólu oraz stanów zapalnych stawów. Jest również pomocny przy alergiach oraz chorobach dróg oddechowych.

    Kandyzacja owoców to nic innego jak konserwowanie ich, dzięki czemu zachowują one dużą część swoich właściwości. Polega to na wielokrotnie powtarzającym się smażeniu owoców w słodkim syropie, głównie jest to sacharoza. Podczas smażenia dobierane jest odpowiednie stężenie i temperatura, które z każdym powtórzeniem jest zwiększane.

    Kandyzowany ananas służy głównie jako dodatek do ciast oraz naturalna dekoracja tortów i deserów. Można je też odnaleźć w postaci składnika lodów. Idealnie komponuje się z polewą czekoladową lub jako zwykła przekąska.
 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

- wartość energetyczna 1025kJ / 245kcal
- białko 2,76g
- węglowodany 64,44g (w tym cukry 47,24g)
- tłuszcz 0,61g
- błonnik 7,1g

 Pochodzenie: Tajlandia

PRODUCENT : NATURAL EXPERT

WAGA : 250 g

Parametry
Podstawowe
BEZ GLUTENU (w składnikach):Tak
KRAJ PRODUCENTA:Polska
WEGAŃSKI:Tak
WEGETARIAŃSKI:Tak
Komentarze
Ten produkt nie posiada jeszcze komentarzy

Klienci którzy kupili ten produkt, kupili również


Kontakt ze sklepem